
Într-un articol publicat în Adevărul.ro, Daniela Șerban, Preşedinte al Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă – ARIR, fondatoare a Asociația VERTIK pentru Viitor – un grup de inițiativă în politici publice, care își propune să contureze o viziune pe termen lung pentru România, a atras atenția asupra nevoii de găsi soluții concrete pentru integrarea socio-profesională a persoanelor vulnerabile din România prin crearea unui cadru legal funcțional pentru întreprinderile sociale de inserție.
În urma unei discuții cu reprezentanţii federaţiei Rise România Reţeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserţie , care reuneşte mai multe întreprinderi sociale de inserţie, Daniela Șerban a aflat cum reușesc unele dintre cele mai mari întreprinderi sociale din România – UtilDeco din Iaşi, Caritas Câmpulung şi Ateliere fără Frontiere din Bucureşti, să genereze atât profit economic, cât şi social, cu o puternică componentă de inovare socială.
„Unul dintre rolurile întreprinderilor sociale de inserţie este să încerce să rezolve aceste probleme şi să facă tranziţia, după câţiva ani, de la un loc de muncă protejat la un loc de muncă pe piaţa liberă a muncii. Întreprinderile sociale de inserţie, prin lege, au obligaţia să angajeze minim 30% persoane din categorii vulnerabile şi să-i ajute ca după 2-3 ani să poată fi angajaţi în câmpul muncii. Aceste întreprinderi nu numai că înfiinţează locuri de muncă pentru persoanele vulnerabile, ci le asigură şi un pachet de servicii sociale, de orientare profesională, de calificare, pentru a-şi menţine locul de muncă”, a declarat Daniela Șerban.
Ne bucură foarte mult că un expert în finanțe, consultant de afaceri publice și, în prezent, candidat independent în competiția electorală parlamentară de la București – Daniela Șerban, pune pe agenda politică necesitatea adoptării unor prevederi legislative care încurajează antreprenorii sociali să creeze soluții, acolo unde statul nu are suficiente resurse să o facă.
Vă invităm să citiți articolul integral aici: adev.ro/qjo9xe