Întrebări și răspunsuri

Această regulă se referă la întreaga organizație: cel mai mic salariu nu poate fi decât de 8 ori mai mic decât cel mai mare salariu din organizație, indiferent de poziția ocupată. Analiza se face pe aceeași unitate de măsură (normă).

Nu există o anumită pondere a cheltuielilor cu RU care să fie respectată în buget. Singura condiție este ca resursele umane să fie plătite 18 luni din subvenție, pentru numărul minim obligatoriu de locuri de muncă, în funcție de subvenția solicitată.

Numărul minim de acționari în cadrul unui SRL este 1 (unul) - persoana care a participat la unul dintre cursurile organizate de ADV România în cadrul proiectului.

Acționarul majoritar trebuie să dețină ponderea cea mai mare din acțiuni.

De exemplu, dacă sunt doi acționari, unul dintre ei trebuie să dețină 51% (persoana care a participat la curs). Dacă sunt mai mulți acționari, acționarul majoritar va trebui să dețină cu 1% în plus față de ceilalți.

Contribuția proprie cash nu are restricții legate de cheltuielile care pot fi efectuate, însă acestea trebuie corelate cu planul de afaceri.

Sunt eligibile la cheltuieli pentru alte servicii.

Da, numărul de locuri de muncă obligatorii se raportează ca număr de CNP-uri, indiferent de norma de muncă. Însă, o persoană nu poate fi angajată cu mai puțin de 2 ore/zi și mai mult de 12 ore/zi.

Toate cursurile de formare profesională se vor desfășura la Iași, la sediul Fundației “Alături de Voi” România. Menționăm că, toate costurile legate de cazare, masă, transport și formare sunt asigurate prin proiect.

Toate cursurile se vor desfășura de miercuri până duminică, în intervalul 9.00 – 18.00.

Conform ghidului, o persoană care înființează o întreprindere socială trebuie să creeze minim 2 locuri de muncă iar suma nerambursabilă este acordată proporțional cu nr. de locuri de muncă create, astfel:

  • Ajutor de minimis de până la 55.000 euro – minimum 2 locuri de muncă create
  • Ajutor de minimis de minimum 55.000 euro și mai mic de 70.000 euro – minimum 3 locuri de muncă create
  • Ajutor de minimis de minimum 70.000 euro și mai mic de 85.000 euro – minimum 4 locuri de muncă create
  • Ajutor de minimis de minimum 85.000 euro și maximum 100.000 euro – minimum 5 locuri de muncă create.

Noi, prin proiecte, ne-am asumat înființarea a minim 42 de întreprinderi sociale, luând în calcul faptul că nu toate persoanele care înființează astfel de întreprinderi vor solicita suma maximă de 100.000 euro și, implicit, vor angaja 5 persoane.

Achizitia de terenuri si cladiri nu este eligibila! De asemenea nici constructia si amenajarea! Sunt conditii impuse prin ghidul de finantare! Sunt eligibile in schimb cheltuielile cu dotarile: mobilier, echipamente, utilaje!

Pentru competitia start-up economie sociala, cautam idei de afaceri care au o puternica componenta de inovatie sociala si sunt prietenoase cu omul, mediul si comunitatea!

Cursul de "Inspector / referent resurse umane" se adreseaza persoanelor ale caror planuri de afacere vor fi selectate pentru finantare. In prima etapa a proiectului, sunt disponibile doar cele doua cursuri ANC: "Manager de Intreprindere Sociala" si "Antreprenor in Economia Sociala".

Conform ghidului de finantare, nu exista restrictii cu privire la tipul sau varsta personalului care va fi angajat. Agajarea ulterioara trebuie sa respecte prevederile Codului Muncii in vigoare.

Da, ramane la latitudinea fiecarui beneficiar sa-si dimensioneze structura de personal si sa justifice decizia in planul de afaceri. Restul persoanelor care formeaza entitatea de economie sociala pot fi membri, voluntari, beneficiari ai serviciilor/produselor furnizate de entitatile de economie sociala.

Daca alegeti sa achizitionati bunuri și utilaje acestea trebuie sa fie noi, iar daca alegeti sa le luati in chirie / leasing operational, acestea pot fi second hand.

Pot fi prevazute costuri cu servicii de service echipamente. Trebuie sa aveti in vedere si garantia echipamentului achizitionat si daca orice reparatie/inlocuire nu se poate face in limita acestei garantii.

Trimite o întrebare!

Vă rugăm să completați formularul de mai jos și vom reveni un răspuns cât mai curând posibil!

SUS

Contactați Intreprinderea socială

Captcha Code