Workshop Laboratorul de Antreprenoriat Social

Se derulează în etapa a doua a proiectului și pot participa doar persoanele ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare.

Înainte de înființarea afacerilor sociale ce vor fi finanțate prin proiect, Structural Consulting Group va organiza un workshop cu durata de 3 zile, la care vor putea participa 21 de viitori antreprenori sociali.

În cadrul evenimentului, aceștia vor lucra individual, schimbând experiențe și aflând informații noi pe care le vor folosi în dezvoltarea propriilor afaceri sociale, sau vor lucra în echipe, simulând procese decizionale. Vor fi utilizate studii de caz și instrumente offline, care vor contribui la dezvoltarea abilităților antreprenorilor de a gestiona cu succes o afacere.

De asemenea, participanții vor folosi instrumentul Playing Lean, un joc interactiv care promovează inovarea și metodele de Lean Startup în ceea ce privește dezvoltarea unor competențe cheie necesare oricărui antreprenor – strategii de marketing, dezvoltare de produs, management al resurselor, management al timpului sau al riscului.

Va fi utilizat și instrumentul „Bridge Game” – un joc inovator de management, pe baza căruia pot fi formate, analizate și evaluate abilitățile de planificare, organizare, coordonare, execuție și management al echipei, precum și capacitatea de adaptare la schimbare. Un astfel de exercițiu este extrem de important în formarea abilităților de conducere la nivelul antreprenorilor sociali, iar pe baza lui, se pot trage concluzii importante cu privire la gradul de „maturitate” managerială și antreprenorială, putând servi și ca bază pentru recomandări de îmbunătățire pentru antreprenori.

Workshop-ul va aborda și subiecte precum: economie locală și metode inovatoare de implicare a comunității în inițiativele antreprenoriale de la nivelul acesteia (de ex. prin finanțarea tip crowdfunding, venture capital investment, crowdfunding, crowdinvestment, crowdsourcing, fonduri pentru antreprenoriat social).

 

Workshop-ul va avea loc în perioada septembrie / octombrie 2020.

 

UNDE ARE LOC?

Va fi organizat într-o locație accesibilă din Regiunea Centru.

* Costurile de transport, masă, cazare și suport de curs sunt asigurate de către organizatori.

Înscrierea la acest workshop este posibilă doar pentru persoanele al căror plan de afaceri a fost selectat pentru finanțare.

Workshop Laboratorul de Antreprenoriat Social

Se derulează în etapa a doua a proiectului și pot…

Curs Inspector / referent resurse umane

CURS AUTORIZAT ANC – COR 333304 – 40 de ore…

Curs Manager de Întreprindere Socială

CURS SPECIALIZARE AUTORIZAT ANC – COR 112036 – 40 de…

Curs Antreprenor în Economia Socială

CURS SPECIALIZARE AUTORIZAT ANC – COR 112032 – 40 de…

SUS

Contactați Intreprinderea socială

Captcha Code